Onze diensten

Fides Bedrijfsadvies adviseert en ondersteunt ondernemers op tal van manieren:

  • Persoonlijke financiële planning
  • Coachen van (startende) ondernemers
  • Financiële administratie
  • Fiscaliteiten
  • Interim-management
  • Faillissementspreventie
  • Opzetten personeelsbeleid
  • Projectmanagement

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.


Persoonlijke financiële planning

Als ondernemer kijk je niet alleen naar de financiële positie van je bedrijf. Ook je persoonlijke financiële situatie is belangrijk.

Persoonlijke financiële planning gaat over de financiële keuzes rondom levensgebeurtenissen. Denk daarbij aan het (ver)kopen van een huis, trouwen of scheiden, pensionering of overlijden van jezelf of naasten.

We kijken samen naar je financiële plaatje om te bepalen of alles goed geregeld is. Waar nodig geven we advies om dingen nog beter te regelen voor de toekomst. Zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Persoonlijke financiële planning geeft rust en zekerheid.

 


Start of overname bedrijf

U heeft een goed concept voor een product of dienst. U zit boordevol ideeën maar weet niet goed waar of hoe te starten. Of u wilt groeien door een overname. Het kan ook zo zijn dat u uw bedrijf wilt gaan verkopen. Omdat u een andere weg in wil slaan of omdat u van uw welverdiende pensioen wil gaan genieten.

Fides Bedrijfsadvies ondersteunt u tijdens deze spannende periode. Door samen met u een gedegen bedrijfsplan te schrijven. De haalbaarheid te onderzoeken. U te begeleiden bij uw kredietaanvraag bij de bank. Door uw rechterhand te zijn in de onderhandelingen met de potentiële (ver)koper. Bij het vaststellen van de verkoopwaarde van uw bedrijf. Enzovoorts.

In een vrijblijvend gesprek bespreken we uw vragen en bekijken we wat Fides Bedrijfsadvies voor u kan betekenen.

 


Ondernemingscoach

Als MKB-ondernemer staat u er soms alleen voor. Er zijn onderwerpen die u niet met uw medewerkers of thuis met uw partner wilt bespreken. Maar u heeft misschien wel behoefte aan iemand die over uw schouder meekijkt. Die u van professionele adviezen kan voorzien in een vertrouwelijke sfeer. Fides Bedrijfsadvies deelt graag haar kennis en ervaring met andere ondernemers, als een persoonlijk en praktisch klankbord. Vertrouwen (in het Latijn: Fides) vormt daarbij het uitgangspunt.

Samen met u gaan we er eens even goed voor zitten. Dit doen we eenmalig vrijblijvend. Daarna eventueel maandelijks, halfjaarlijks of per kwartaal, afgestemd op uw behoefte. We bespreken dan de stand van zaken. Wat gaat er goed en wat minder? We zijn uw sparring partner en voorzien u van advies. Hierbij schuwen we niet om u een spiegel voor te houden waar nodig.

Onderdeel van het gesprek is de financiële gezondheid van uw bedrijf. Met ons financiële model wordt het voor ondernemers in één oogopslag duidelijk hoe zij er financieel voor staan. U kunt bijvoorbeeld direct zien of u aan uw belastingplicht kunt voldoen en of u nog ruimte heeft voor privéopnames of investeringen.